Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a confirmat definitiv incalcarea Legii concurentei de catre Parmalat Romania SA prin participarea la o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect intelegeri pentru fixarea preturilor intre retaileri si furnizorii acestora si a mentinut amenda aplicata companiei, in valoare de 269.852 lei (61.330 euro).

In 2015, Consiliul Concurentei a sanctionat 25 de companii de pe piata comercializarii produselor alimentare (4 retaileri si 21 de furnizori ai acestora) cu amenzi in valoare totala de 154.029.538 lei (aprox. 35 milioane euro) pentru fixarea preturilor intre retailerii Metro, Real, Selgros, Mega Image si furnizorii acestora, in perioada 2005-2009.

Argus SA, Delaco Distribution SA si Granddis SRL au recunoscut fapta si nu au atacat decizia Consiliului Concurentei in instanta, in timp ce restul companiilor au contestat decizia de sanctionare. In cazul companiilor Albalact SA si Prodlacta SA, ICCJ a confirmat definitiv incalcarea Legii concurentei si a mentinut valoarea amenzii aplicate, insa pentru Albalact amenda a fost redusa de la 2.199.507 lei la 1.777.380 lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri