Curtea de Apel Brasov a decis, joi, condamnarea omului de afaceri Remus Truica la 4 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalarea banilor in dosarul 'Ferma Baneasa', iar Paul al Romaniei a primit o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta, scrie Agerpres.

In acelasi dosar, jurnalistul Dan Andronic si israelienii Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi au fost achitati.

Instanta a decis, in cazul lui Paul al Romaniei, confiscarea speciala a sumei de 4.000.000 de euro, iar in cel al lui Remus Truica, confiscarea echivalentului in bani a mai multor terenuri din Snagov, in valoare totala de aproximativ 75.000 euro.

Remus Truica, printul Paul, Dan Andronic, alaturi de alte persoane, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul 'Ferma Baneasa'.

Truica este invinuit de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita; printul Paul - de cumparare de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Acuzatiile vizeaza infractiuni comise in perioada 2006 - 2013 in diferite forme de participare, in interesul obtinerii unor bunuri de o valoare deosebita, printre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de printul Paul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri