Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a anuntat ca specialistii din cadrul Ministerului Justitiei au facut un raport din care reiese ca nu se sustine functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), denumita Sectia Speciala (SS), noteaza ziare.com.

Declaratiile au fost facute la intrarea in sediul CSM, unde urmeaza sa se discute validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-sef al SS, in conditiile in care ultimele patru sedinte pe aceasta tema au fost boicotate si nu s-a putut lua o decizie din lipsa de cvorum.

Birchall a precizat ca vineri a avut mai multe discutii tehnice la Bruxelles privind starea Justitiei din Romania. In acest context, a dat detalii despre raportul MJ, realizat de un grup de lucru interministerial.

"Este primul plen dupa o lunga perioada cu o agenda bogata, cu subiecte extrem de interesante pentru functionarea Justitiei. Cunoasteti parerea mea personala. In urma cu ceva vreme, eu am instituit un grup de lucru in care am cerut un punct de vedere de la institutiile relevante din sistemul judiciar, cat si al asociatiilor profesionale, care au cuprins recomandari GRECO, MCV, Comisiei de la Venetia si alte recomandari venite inclusiv de la fiecare roman care ne-a scris in aceasta perioada. Noi terminam aceasta analiza in perioada urmatoare, in maxim doua saptamani. Am intarziat pentru ca au venit anumite puncte de vedere mai tarziu. Sunt doua concluzii destul de interesante, care au majoritatea, si niciuna nu sustine functionarea in aceasta forma a acestei instututii (SS - n.red.). Acestea sunt opinii preliminare. Eu o sa fac public acest raport, o sa-l pun la dispozitia opiniei publice", a declarat Birchall.

Citeste si:
Orban: USR are o pozitie nerezonabila
Ludovic Orban: Daca USR...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Birchall, despre Sectia speciala: Nu este in beneficiul actului de justitie