Pompierii Antonina Radu si George Petrica Matei risca fiecare pana la 15 ani de inchisoare, daca vor fi gasiti vinovati in dosarul „Colectiv”. Procurorii DNA spun ca cei doi stiau de faptul ca acel club functioneaza fara autorizatii de securitate la incendiu si au ignorat acest lucru, conform Digi24.ro.

Procurorul de caz de la DNA a cerut in fata instantei „pedepse indreptate spre maximum” pentru cei doi angajati ai ISU Bucuresti:

„Apreciem ca inculpatii se fac vinovati de abuz in serviciu si uzurpare de calitati oficiale. Va solicitam sa tineti cont de faptul ca inculpatii nu au recunoscut acuzatiile si nu au dat declaratii in fata instantei. Avand in vedere urmarile produse, vatamari si uciderea din culpa a unor persoane, va solicitam sa dispuneti pedepse indreptate spre maximum. Va solicitam sa ii obligati pe inculpati sa achite costurile interventiei ISU din noaptea tragediei. De asemenea, va solicitam confiscarea sumei de 62.000 de lei, profitul obtinut de Colectiv. Va solicitam sa ii obligati pe inculpati sa achite toate daunele morale solicitate de partile civile.”

Citeste materialul integral Digi24.ro.

Citeste si:
Dosarul Colectiv: cand va fi anuntata sentinta
Dosarul Colectiv: cand va...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarul Colectiv, amanat de Tribunal pentru lunea viitoare