Iulian Stanciu, actionar eMag, subliniaza ca Romania are nevoie, in aceasta perioada, sa gandeasca o pozitionare pe termen lung. „. Poate ca ideea actuala de "tara verde" este ok, insa as merge pe directia de tehnologie, digital”, spune el.

„Avem un branding excelent la nivel international, inteligenta romaneasca este apreciata in toate institutiile si companiile mari din lume si ar trebui sa ne construim un brand din asta, poate «Romania digitala». In spatele acestei constructii avem nevoie de un plan pe termen lung, in spatele caruia sa se aseze toate partidele si structurile actuale, este un plan pe minim 10 ani”, a declarat el, pentru wall-street.ro.

Componenta strategica a acestui plan este educatia. „Cred ca prin educatie devenim constienti de alegerile pe care le facem si prin educatie obtinem libertate. Prin educatie ne alegem liderii locali sau centrali. Astfel educatia ar trebui sa devina o prioritate nationala, iar sistemul educational care acum este pus la pamant ar trebui reconstruit: viziune, structura, metoda, baza materiala, curicula, motivare (inclusiv materiala) si altele”.

Prin combinatia celor doua se pot alinia in spate planuri si actiuni care vor duce la o crestere stabila si pe termen lung, ceea ce la nivel individual inseamna bunastare si satisfactie, spune Iulian Stanciu.

Totodata, Iulian Stanciu a subliniat ca este clar ca stoparea coruptiei este prima actiune si focusul societatii trebuie dus in aceasta directie. „Am vazut multe idei bune”.

TU care crezi ca ar trebui sa fie prioritatile Romaniei, pe termen mediu si lung? Te incurajam sa comentezi.

WALL-STREET.RO dezvolta in fiecare zi campania editoriala #GuvernulTAU, un proiect care isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile strazii pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care solicita in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului debusiness pentru guvernantii din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri