Dosarul Tandarei: Mai multe ONG-uri cer demisia sau excluderea din magistratura a procurorului

Mai multe ONG-uri din tara si din strainatate solicita, prin intermediul unei petitii online, demisia procurorului care a instrumentat dosarul Tandarei, in care cei 25 de inculpati au fost achitati pentru trafic de persoane. Asociatiile cer fie demisia, fie excluderea din magistratura a acestuia, conform Digi24.ro.

„Impreuna, noi – cetatenii Romaniei, solicitam demisia de onoare sau excluderea din magistratura a procurorului care nu a utilizat corespunzator probele si informatiile pe care le avea la dispozitie in cel putin 2 cauze foarte mari de trafic de minori: Tandarei si Shanghai. Raportul UE din decembrie 2018 (pg.75) arata ca romanii reprezinta 74% dintre victimele traficului de persoane, cetateni europeni, identificate in cele 28 de State Membre. In acest context de vulnerabilitate exista unii procurori in Romania care, desi au probe clare impotriva retelelor de crima organizata, nu le utilizeaza in mod corespunzator. Aceste situatii trebuie sa inceteze acum!”, scriu asociatiile in textul petitiei, potrivit Mediafax.

In textul citat se mai atrage atentia ca, pe 12 februarie 2019, dupa 9 ani de proces, instanta a decis ca cei 25 inculpati, din 26, sa fie achitati. Acestia ar fi condus reteaua de trafic de minori.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Procurorii cer arestarea preventivă a falsului psiholog din Târgoviște
Procurorii cer arestarea...
Sursa foto: The Sun

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri