Mai multi parlamentari de la PSD, PMP si UDMR au depus la Senat un proiect de lege care prevede ca structurile de vanzare cu o suprafata de peste 400 metri patrati, cum ar fi supermarketurile si hipermarketurile, sa fie amplasate exclusiv in afara oraselor, scrie Mediafax.ro.

Initiativa legislativa modifica ordonanta de urgenta 99/2000 prin introducerea unor alineate care vizeaza amplasarea numai in jurul oraselor a magazinelor care se vor intinde pe mai mult de 400 mp.

Astfel, la articolul 12 al actului normativ sunt introduse doua alineate care prevad ca " In vederea dezvoltarii retelelor de distributie, autoritatile publice locale vor stabilit urmatoarele: a) accesul vehiculelor de transport marfa in unitatea administrativ-teritoriala in functie de tonaj si dimeniuni maxim admise; b) regimul parcarii vehiculelor de transport marfa si regimul orar al aprovizionarii comerciantilor.

Amplasarea structurilor de vanzare cu suprafata mai mare de 400 m.p, se va face exclusiv in teritoriu periurban, conform prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste materialul integral pe Mediafax.ro.

Sursa foto: Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri