Viceprim-ministrul Raluca Turcan a dat de inteles joi ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea privind desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) in cazul in care proiectul initiat de PNL va fi blocat in Parlament.

Intrebata la Digi 24 cand ar urma sa dispara SIIJ, Raluca Turcan a raspuns: "cat de curand", conform Agerpres.ro.

"Este un proiect pe care PNL si l-a asumat. In momentul de fata exista in Parlament. Daca vom constata ca si acest proiect - si ne asteptam la lucrul acesta - este blocat in continuare in Parlament, sa il rezolvam pe cale parlamentara, prin Guvern insa. PSD spune: cum incalca PNL democratia - au invocat chiar si un conflict institutional intre Guvern si Parlament - si se substituie Guvernul Parlamentului si venim cu angajarile de raspundere. Pe Constitutie, angajarea de raspundere este un proces parlamentar, pentru ca permite parlamentarilor sa depuna amendamente, sa participe la procedura de angajare a raspunderii si sa depuna motiune de cenzura prin vot in Parlament. Daca nu o fac, inseamna ca nu pot sau nu vor", a spus ea.

Totodata, Turcan a aratat ca Guvernul pregateste si alte proiecte pentru care sa isi angajeze raspunderea.

"Noi suntem acum pe un plan bine gandit cu niste proiecte care, cel mai probabil, vor conduce la declansarea alegerilor anticipate prin motiune de cenzura", a precizat Turcan.

Citeste si:
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Guvernul ar trebui să ofere...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
PSD: Liberalii au declanşat premeditat criza politică. Acum fug!
Setari Cookie-uri