Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca liberalii "dezavueaza decizia scandaloasa" luata de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in privinta presedintelui Klaus Iohannis, amendat cu 2.000 de lei pentru ca a folosit expresia "niste penali", scrie Ziare.com. Mai mult, Raluca Turcan a anuntat ca liberalii vor ataca la CCR decizia cu privire la votul pentru componenta CNCD.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a anuntat ca liberalii vor ataca la Curtea Constitutionala decizia cu privire la votul pentru componenta CNCD, spunand ca a fost "un vot care nu a respectat, sub nicio forma, legislatia si echilibrul politic parlamentar".

Este vorba de votul din 18 aprilie 2018, cand plenul reunit al Parlamentului a validat-o in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pe Theodora Bertzi, cu 214 voturi "pentru" si 88 de voturi "impotriva", pentru un mandat de 5 ani.

Pentru un loc in Colegiul Director al CNCD au candidat si Ioan Covaci, Maria Mota, Clement Negrut, Nicolae Ciolan, Tiberiu Nita si Dan Tanasa.

"Cu acest prilej se poate constata de ce a fost important pentru PSD ca pe postul detinut de PNL in CNCD sa fie desemnat un reprezentant al ALDE, respectiv de a obtine o majoritate politica la nivelul Consiliului care sa ia decizii pe considerente politice si nu raportate la principiile pe care ar trebui sa le aiba in vedere CNCD", a transmis Ludovic Orban intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
Iohannis: Avem nevoie de o abordare coordonata pentru Marea Neagra
Iohannis: Pentru descurajarea...

CNCD "actioneaza la ordin politic"

Orban afirma ca decizia de a-l amenda pe presedinte, dar nu si pe premierul Viorica Dancila arata ca institutia "actioneaza la ordin politic".

De asemenea, acesta spune ca CNCD s-a transformat in "Comitetul pentru Discriminare".

"Obsesia acestei coalitii toxice pentru instapanirea asupra tuturor institutiilor statului si deturnarea rolului acestora poate fi constatata o data in plus prin cazul Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, transformat cu aceasta ocazie in 'Comitetul pentru Discriminare' ca instrument de represiune politica la ordin al PSD-ALDE", a continuat Orban.

PNL va initia un proiect de lege pentru modificarea statutului CNCD si instituirea unui mecanism de numire in functie a membrilor acestuia bazat pe implicarea organizatiilor societatii civile, prin reprezentantii sai, urmarind eliminarea factorului politic in selectarea membrilor Consiliului.

Citeste si:
Iohannis, despre 10 august: Sa vedem cine a dat comanda politica
UPDATE Klaus Iohannis...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum vrea PNL sa dea jos guvernul Dancila si ce propune in loc?