Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, vineri, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca, intr-o societate democratica functionala, formatorii de opinie, fie ca sunt politicieni sau jurnalisti, ar trebui sa se retraga din viata publica, atunci cand fac declaratii discriminatorii. El a spus ca nu se poate antepronunta in privinta sesizarii privind declaratia premierului Viorica Dancila, dar ca CNCD va efectua cu celeritate procedura legala, potrivit Hotnews.ro.

Csaba Azstalos a precizat ca, in ceea ce priveste situatia copiilor cu autism, CNCD a avut o serie de plangeri referitoare la accesul acestora la educatia de masa, fiind date sanctiuni cu amenda contraventionala si fiind castigate si procese in instanta.

"Confirm realitatea dificila cu care se confrunta copiii cu autism in ce priveste accesul la educatie si accesul la sanatate", a afirmat presedintele CNCD.

Intrebat de ce crede ca politicienii folosesc termenul "autist" in situatii cu sens negativ, Azstalos a raspuns: "Eu as punea-o ca o lipsa de cultura si o lipsa de rigoare si de responsabilitate in declaratii publice".

Presedintele CNCD a subliniat ca efectele unui discurs public care eticheteaza, care stigmatizeaza sunt negative mai ales la nivelul copiilor in scoala.

"In calitate de parinte si in calitate de presedinte al CNCD, intr-adevar, copiii cu dizabilitati sunt expusi unei stigmatizari verbale si comportamentale in societate si mai ales in mediul scolar", a subliniat el.

In ceea ce priveste modul in care poate fi sanctionat un astfel de discurs, Csaba Asztalos a afirmat: "Eu cred ca trebuie sa ajungem la un nivel in care formatorii de opinie, fie ca sunt politicieni sau jurnalisti, atunci cand fac declaratii discriminatorii sa se retraga din viata publica. Aceasta este sanctiunea efectiva intr-o societate democratica functionala".

Intrebat daca, in aceste conditii, considera ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa se retraga, presedintele CNCD a replicat: "Stiti bine ca nu ma pot antepronunta pe speta (...) Cu celeritate vom efectua procedura legala si vom da o solutie intr-un termen rezonabil".

Sursa foto: Agerpres Foto / Alex Tudor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri