PNL solicita PSD-ALDE dezbaterea in procedura de urgenta in Parlament si respingerea OUG 6 si 9 ale Guvernului Grindeanu

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, solicita majoritatii PSD-ALDE dezbaterea in procedura de urgenta si respingerea Ordonantelor de urgenta 6 si 9 de catre Parlament, deoarece, in opinia sa, prin acestea se permite ”devalizarea banilor publici in favoarea clientelei PSD-ALDE”.

”PNL solicita majoritatii PSD-ALDE dezbaterea in procedura de urgenta in Parlament si respingerea celor doua ordonante economice ale Guvernului Grindeanu – ordonantele 6 si 9 – doua formule de legalizare a furtului acoperit de acte. Dupa foiletonul Ordonantei 13 exista si doua ordonante economice prin care se permite devalizarea banilor publici in favoarea clientelei PSD-ALDE. Daca Ordonanta 13 modifica legile penale, exista ordonantele 6 si 9 prin care se umbla la buzunarul statului, la banii alocati de la buget. In plan economic exista doua masuri ale Guvernului Grindeanu care au acelasi impact nefast in plan economic cu cel avut de ordonata 13”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan, la sediul PNL, conform News.ro.

Ea a precizat ca Ordonanta 6 transforma Ministerul Dezvoltarii intr-un "mamut care va administra aproximativ 30 de miliarde de lei dupa voia ministrului Shhaideh si dupa voia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea". "Prin Ministerul Dezvoltarii, autoritatile locale pot lua credite de angajament in cadrul programului national de dezvoltare locala intr-un mod strict arbitrar, intr-un mod care depinde doar de voia ministrului Dezvoltarii Regionale, adica a domnului Liviu Dragnea. In felul acesta, se creeaza un buget paralel fata de bugetul care a fost votat in Parlament. Un buget prin care se acopera din banul public interesele clientelei politice a majoritatii PSD-ALDE si in acelasi timp se introduce o discriminare intre autoritatile publice locale, intre cele favorizate de majoritatea PSD-ALDE si cele defavorizate", a aratat Turcan.

Potrivit liderului interimar al PNL, liberalii avertizeaza ca "acest mod de administrare a banului public nu este decat un prim pas in modul cu care ne-a obisnuit deja PSD de a folosi discretionar finantele tarii". Totodata, Turcan a afirmat ca prin Ordonanta 9 se elimina din Legea finantelor publice limitele creditelor de angajament si interdictia de a schimba destinatia banilor.

"Se elimina raspunderea penala in privinta abuzului in cheltuirea bugetelor publice locale. Cu alte cuvinte, Guvernul Grindeanu i-a asigurat domnului Liviu Dragnea nu doar albirea dosarului, ci si huzurul pe banul public si folosirea bugetului statului in scopul clientelei politice”, a mai spus Turcan, precizand ca PNL va oferi in Parlament raspunsuri si solutii clare pentru ca banii sa fie cheltuiti transparent cu corectitudine si echilibru, astfel incat ei sa duca la dezvoltarea autoritatilor locale, ”si nu la favorizarea unei clientele de partid”.

Citeste si:
Sociolog: Avem un embrion de schimbare, însă nu trebuie să ne...
Sociolog: Avem un embrion de...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Shutterstock/ Nirat.pix

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri