Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, marti, ca il propune pe Crin Bologa pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi inaintata Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. Dupa obtinerea acestuia, Predoiu va inainta propunerea presedintelui Klaus Iohannis in vederea numirii noului sef al DNA, scrie Agerpres.

Absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca, in 1995, salajeanul si-a inceput cariera ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, pentru ca din 1999 pana in 2005 sa fie procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Pana la inceputul anului 2008, a condus DNA Cluj, functie la care a renuntat invocand motive familiale, intorcandu-se ca simplu procuror la Parchetul salajean. Un an mai tarziu, a preluat sefia Sectiei Judiciar, pe care a asigurat-o pana in 2013, cand a devenit prim-procuror al judetului. A stat in functie pana in 2018, cand i-a expirat cel de-al doilea si ultimul mandat, pentru ca de atunci sa fie adjunct al institutiei.

Sursa foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cine este Gabriela Scutea, propusa ca Procuror General al Romaniei
Setari Cookie-uri