Cum și-au pontat sute de ore suplimentare șefii poliției de la sectorul 1 în perioada stării de urgență

Polițiști locali, șefi de departamente și conducerea Poliței Locale Sector 1 și-au pontat și peste o sută de ore suplimentare pe lună în perioada 16 martie-31 mai. Conducerea primăriei condusă de Daniel Tudorache susține că totul este legal și verificat de Curtea de Conturi.

Directorul Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu, și-a pontat 250 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai, în perioada stării de urgență impusă pentru a stopa răspândirea SARS-CoV-2, așa cum reiese din documentele obținute de G4media.

Listele cu orele suplimentare sunt aprobate chiar de Deaconu, în calitate de șef de instituție.
În schimb, polițiștii locali care au făcut muncă de teren și au ieșit în stradă în perioada respectivă sunt pontați cu maximum 6-8 ore suplimentare pe perioada Stării de Urgență.

Însă șefii instituției și șefii de departamente au fost mai muncitori și au adunat uneori și peste 100 de ore suplimentare în doar două săptămâni, cele de la sfârșitul lunii martie. Miza acestor ore suplimentare este creșterea veniturilor lunare. O oră suplimentară se plătește între 75% și 100% pentru angajații Poliției Locale. Concret, șefii Poliție Locale Sector 1 și-au dublat veniturile cu ore suplimentare pe care susțin că le-au lucrat. Directorul Ionuț Deaconu are un salariu lunar de încadrare depăsește 13.000 de lei.

Citeste si:
Bătrână aflată în izolare, cercetată penal după ce a ieșit să ia...
Bătrână aflată în izolare,...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri