Documentele prezentate luni de Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, și publicate de New York Times arată că planul de afaceri al grupării din jurul lui Biden jr. includea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză, scrie G4Media.

Planul de afaceri, datat aprilie 2017, nu a fost niciodată pus în practică: Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv în august 2017 pentru corupție, iar corporația chineză, care voia să cumpere și firma – mamă a Rompetrol, a ajuns și ea la faliment din cauza corupției.

Planul de afaceri trimis lui Hunter Biden și Tony Bobulinski de un asociat arăta mizele din România și alte state pentru grupul de firme din jurul fiului fostului vicepreședinte: o afacere de 2 miliarde de euro. În România era vizată asocierea cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și cu corporația chineză CEFC China Energy. Scopul era crearea celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei.

Baza planului erau terenurile din Băneasa deținute de companiile lui Puiu Popoviciu, descrise în plan drept ”cel mai valoros și lucrativ teren din București și din întreaga țară”. Grupul din jurul lui Hunter Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Planul de afaceri viza construirea unui uriaș complex imobiliar pe 100 de hectare de teren, cu componentă rezidențială, de retail și de birouri.

Pe lângă proiectul imobiliar Băneasa, planul de afaceri viza și extinderea rețelei de benzinării Rompetrol (pe care compania chineză era pe cale la acel moment să le cumpere) și achiziția pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București sau construcția unui nou aeroport.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri