Am mers la Holy Motors nestiind mai nimic despre ce o sa vad si am plecat vrand sa-l revad cat mai curand. De la un inceput ciudat la care am zambit mai degraba sceptic, care aducea intr-un mod straniu cu Odiseea Spatiala a lui Kubrick, am trecut pe parcurs la un entuziasm neasteptat, scrie portalul PostModern.ro.
"Neasteptat" este cuvantul care defineste Holy Motors - si caracterizarea pe care o cautam in toate experientele cinematografice. Nu te gandi la un scenariu de film de actiune care te tine cu sufletul la gura. Regizorul Leos Carax este foarte constient de sine si abordeaza experimental actul cinematografic, aspecte care nu il impiedica insa sa produca un film foarte viu, care te tine in suspans, iti pune intrebari si care te distreaza copios. Ce poti dori mai mult?

Monsieur Oscar (Denis Lavant) pare sa se indrepte catre o zi obisnuita de munca. Despartindu-se de sotie si copii asa cum vedem in multe filme americane, M. Oscar este preluat de o limuzina pentru a fi condus catre cele opt locuri de intalnire din ziua respectiva. Esti deja convins ca M. Oscar este CEO-ul unei companii importante, dar imediat asteptarile iti sunt inselate intr-un mod grandios, atunci cand Oscar devine cersetor...

Roller-coaster-ul asteptarilor dezamagite continua pentru inca mult timp, nivelul de intrigare crescand exponential. La un moment dat, domnul Oscar iese din canalizarea pariziana schiopatand, reteaza cu dintii mana unei domnisoare, ca apoi sa o rapeasca pe Eva Mendes... Desi cu multe rasturnari, filmul isi pastreaza cu brio coerenta - un merit important avandu-l Denis Lavant, interpretul credibil in orice ipostaza al domnului Oscar.

Holy Motors nu se indreapta, insa, catre un loc la fel de fermecator ca primele inlantuiri de scene conduse de Lavant. M. Oscar e obosit. Rapus de intalnirea cu o femeie care pare sa fie corespondentul lui feminin (Kylie Minogue), M. Oscar apare ducand pe umeri un sentiment de sfarseala. Giumbuslucurile s-au terminat, lasand loc unei meditatii existentiale despre sensul si scopul intregului efort actoricesc si cinematografic.

Dar meditatia nu este atat de cursiva cu celelalte scene din Holy Motors, mult mai inchegate, iar momentul muzical oferit de Kylie Minogue este pragul care separa portiunea fluida a filmului de cea lungita fortat si melodramatica.

Aflat in competitia pentru Palme d'Or din acest an la Cannes, unde a facut valuri, Holy Motors e o pledoarie indirecta pentru filmul european care poate fi fresh, inteligent si entertaining si care inca se poate compara cu vitalitatea remarcabila a unor cinematografii ca cea japoneza, sud-coreeana, chineza, taiwaneza...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri