Hoi An este faimos si pentru costumele si rochiile realizate la comanda la preturi mult sub cele occidentale.
Din sud, din Nha Trang am venit din nou cu un autocar de noapte.

Dimineata am luat contact cu prima ploaie din Vietnam. Fiind dimineata devreme camera noastra dintr-un guest house foarte primitor nu era inca disponibila.

Fiecare loc nou ne face curiosi sa-l descoperim asa ca am purces spre centru pentru a vedea faimosul oras vechi. Ne-am oprit la unul din putinele locuri neturistice unde un sot si o sotie pregateau un mic dejun vegetarian.

Citeste si:

Aici ne-am imprietenit cu o tanara antreprenoare locala ce avea un magazin de suveniruri. A acceptat sa o filmam in timp ce ne povesteste cate ceva despre tara si despre ea. Ne-a intarit din nou impresia despre vietnamezi ca sunt curiosi, sinceri si prietenosi.

Micul dejun vegetarian l-am completat cu un desert cu susan negru. Inedit.

O scurta plimbare prin orasul vechi ne-a dezvaluit podul japonez, multe case vechi, muzee, restaurante cochete, batrane cu flori si haine de copii la uscat.

Am avut noroc sa nimerim aici chiar de petrecerea de luna plina, ce se intampla o data pe luna Toate sursele de iluminare electrica ale orasului sunt intrerupte, masinile si scuterele sunt interzise, iar singura sursa de iluminare sunt nenumaratele lumanari care sunt lansate pe raul ce traverseaza orasul si lampioanele ce se inalta spre cer. O atmosfera extraordinara, foarte romantica si calda. Toate strazile erau intesate de oameni si de tot felul de activitati, de la teatru in strada pana la un fel de bingo zgomotos.

Citeste intreaga experienta pe tudormaxim.ro.