Topul celor mai vizitate orase in 2016: cine a reusit sa detroneze Londra si pe ce locuri sunt Paris, Roma si New York

Londra nu mai este cel mai vizitat oras al lumii, asa cum se intampla in 2015, dupa ce Bangkok a intrat in topul preferintelor turistilor. Capitala Thailandei poate sa primeasca pana la sfarsitul anului pana la 30 de milioane de vizitatori, conform Adevarul.ro.

Bangkok, capitala si cel mai mare oras al Thailandei, a devenit cea mai populara destinatie de vacanta din lume in anul 2016, devansand Londra. Se estimeaza ca metropola va primi pana la sfarsitul anului 21,47 milioane de vizitatori internationali, trecand astfel peste Londra, care primeste in jur de 20 de milioane de vizitatori. Capitala Thailandei, cunoscuta drept „orasul ingerilor“, a ocupat acest loc onorant intr-un top realizat de Mastercard, intrecand astfel orase precum Paris si Dubai, alte atractii celebre ale lumii, noteaza „Daily Mail“. Realizatorii topului nu au specificat de ce o parte a stralucirii Londrei s-a dus si a pus orasul pe locul al doilea. Bucurestiul nu a a fost specificat in top 20 cele mai importante destinatii turistice din 2016.

Bangkok poate fi destinatia de top a lumii

Pe de alta parte, oficialii din Thailanda se asteapta ca pana la finalul anului sa primeasca 33 de milioane de vizitatori, gratie numarului mare de turisti chinezi interesati de zona. „Poluarea face ca sederea pe mai multe zile in acest oras sa fie ideala, da mancarea nu prea e buna“, este de parere James Donnelly, un turist britanic care vizita Bangkok in drumul catre Vietnam.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri