In fiecare an, Mastercard realizeaza un top al celor mai populare orase. Anul acesta, Indicele Global Destination Cities a inclus in clasament 162 orase din intreaga lume. In realizarea topului se iau in calcul mai multe criterii, printre care numarul vizitatorilor, numarul de zile petrecute in destinatia respectiva, datele privind cheltuielile de calatorie, suveniruri cumparate. In plus, Indicele Global Destination Cities face si previziuni despre orasele pe care turistii pe vor vizita in 2019.

Bangkok, Thailanda, si-a pastrat pozitia de lider. Fata de 2017, numarul turistilor a crescut anul acesta cu aproape 10%. Dubai (locul 4 in clasamentul realizat de Mastercard) este lider in ceea ce priveste cheltuielile facute de turisti intr-o singura zi: 537 de dolari, in medie, scrie cntravel.com.

Locul 10. Antalya, Turcia - 11,27 milioane turisti straini

Foto: Pixabay.com

Potrivit statisticilor oferite de Aeroportul International Antalya, pana la sfarsitul lunii august, peste 10 milioane de turisti din intreaga lume au aterizat aici, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aproximativ 145.000 au venit din Romania

Locul 9. Tokyo, Japonia - 12,12 milioane turisti straini

Foto: Pixabay.com

Trenuri de mare viteza, numar record de restaurante cu stele Michelin, cele mai frumoase festivaluri, in doua cuvinte: experiente unice.

Citeste si: Bilant la final de sezon: Cele mai cautate destinatii de vara de catre romani

Locul 8. Istanbul, Turcia - 12,8 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

In ciuda instabilitatii politice, turistii nu au ocolit Istanbulul. Orasul continua sa atraga turistii din intreaga lume datorita obiectivelor istorice, experientei gastronomice, atmosferei pitoresti de pe strazi.

Locul 7. Kuala Lumpur, Malaezia - 13,53 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Kuala Lumpur este una dintre cele mai bune destinatii pentru turistii pasionati de street-food. Turistii care ajung in Kuala Lumpur petrec, in medie, circa 5,5 nopti, iar hotelurile ofera cele mai bune servicii.

Locul 6. New York, SUA - 13,67 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

De la restaurante cu specific, pana la zgarie nori, New York-ul si-a castigat eticheta de cel mai efervescent oras din lume.

Locul 5. Singapore - 14,47 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Chiar daca nu ai vazut comedia "Crazy Rich Asians", probabil ca stii cate ceva despre acest oras care ademeneste turistii. Singapore are cel mai bun aeroport din lume, cele mai bune servicii in industria hoteliera, insa cei mai multi turisti apreciza streed food-urile pe care le gasesc la tot pasul.

Locul 4. Dubai, Emiratele Arabe Unite - 16,66 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Dubai nu inceteaza sa isi depasasca limitele. In ultimii ani, in Dubai au fost testate cu succes dronele-taxi si s-a batut recordul pentru cel mai inalt hotel din lume. Pentru turisti, toate aceste atractii par sa merite toti banii.

Locul 3. Paris, Franta - 17,95 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Este aproape imposibil sa rezisti farmecului unic al Parisului. Iar peste 17 milioane de turisti pot confirma asta. Orasul este renumit pentru hotelurile si restaurantele chic. Asta explica de ce Parisul se afla pe locul doi, dupa Dubai, dupa sumele cheltuite intr-o zi de catre turisti (301 dolari).

Locul 2. Londra, Marea Britanie - 20,42 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Londra are atat de multe de aratat turistilor, inca e greu sa treci de 2 ori prin fata aceluiasi obiectiv turistic. Sistemul de transport este foarte eficient in Londra, biletele de calatorie sunt accesibile, astfel ca tuirstii isi pot economisi banii pentru alte cheltuieli: suveniruri, intrari la muzee si galerii, o masa in oras.

Locul 1. Bangkok, Thailanda - 21,98 milioane turisti

Foto: Pixabay.com

Bangkok a fost desemnat pentru al treilea an consecutiv cel mai vizitat oras din lume. Buna pozitionare in clasament se datoreaza mixului perfect intre siturile istorice si zonele moderne ale orasului: hotelurile si restaurantele luxoase, pe de o parte, si strazile unde localnicii vand bucate pregatite dupa retete locale. Si acesta este abia inceputul!

Pe urmatoarele pozitii s-au clasat: Seul, Coreea de Sud (locul 11), Phuket, Thailanda (locul 12), Makkah, Arabia Saudita (locul 13), Pattaya, Thailanda (14), Palma de Mallorca, Spania (15), Milano, Italia (16), Hong Kong (17), Barcelona, Spania (18), Osaka, Japonia (19), Bali, Indonezia (20).

Citeste si: Bucuresti, in topul destinatiilor europene cu cel mai mare potential de dezvoltare

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri