Antalya, Zakynthos si Creta au fost cele mai cautate destinatii externe din aceasta vara, in vreme ce topul tarilor alese de romani pentru vacanta estivala este condus de Grecia, urmata de Turcia si de marea surpriza a sezonului, Egipt, potrivit bilantului realizat de Christian Tour. Pretul mediu al unei vacante in Antalya platit de un roman a fost de 650-700 de euro, in vreme ce un sejur in Egipt a costat in medie 550-600 de Euro.

"Putem spune ca 2018 a fost anul Turciei, iar Antalya a fost cea mai solicitata destinatie de vacanta. Potrivit statisticilor oferite de Aeroportul International Antalya, pana la sfarsitul lunii august, peste 10 milioane de turisti din intreaga lume au aterizat aici, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aproximativ 145.000 au venit din Romania. Daca luam in calcul si alte destinatii din Turcia (Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Istanbul, Cappadocia), agentia noastra a trimis in vacanta in aceasta tara peste 50.000 de persoane, cifre care depasesc estimarile de la inceputul anului", a declarat Cristian Pandel, CEO Christian Tour.

In acest sezon estival, doar catre Antalya, touroperatorul a avut 17 zboruri saptamanale, cu plecare de pe principalele aeroporturi din tara, iar aproximativ jumatate din pachetele turistice au fost achizitionate inca din primul trimestru al anului. Datorita cererii ridicate, planurile Christian Tour pentru 2019 prevad suplimentarea zborurilor catre aceasta destinatie, astfel ca vor fi operate 20 de curse pe saptamana catre Antalya, odata cu introducerea unor noi aeroporturi, intre care Baia Mare, Craiova, Bacau si Targu Mures.

Romanii care isi rezerva din timp vacanta din vara anului viitor nu se orienteaza doar catre destinatia Antalya, ci aleg si pachetele in Grecia. De altfel, si in 2018, Grecia a condus topul tarilor alese de romani pentru vacanta mare, cu aproape 80.000 de turisti care au calatorit in aceasta tara. Doua dintre insulele elene intra si in clasamentul celor mai cautate destinatii din aceasta vara dupa Antalya, respectiv Zakynthos si Creta.

“Grecia ramane marea dragoste a romanilor, datorita diversitatii care o caracterizeaza, atat in ceea ce priveste peisajele, cat si in privinta conditiilor de cazare si transport. Cei mai multi au optat pentru Zakynthos si Creta”, a mai spus CEO-ul Christian Tour.

Surpriza acestui an este Egiptul, care intra in topul 3 al tarilor preferate de romani pentru vacanta de vara. Peste 10.000 de turisti au ales statiunile egiptene in acest sezon.

"Egiptul este alternativa mai ieftina la Turcia. In statiunile egiptene, turistii gasesc resorturi foarte bune, in regim all inclusive, iar pretul mediu este mai mic decat cel platit pentru o vacanta in Antalya. In plus, turistii au ocazia sa descopere una dintre cele mai vechi civilizatii, astfel ca peste 90% dintre ei aleg si excursiile optionale din program precum cele in Valea Regilor, Cairo si Piramide", a precizat Cristian Pandel.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri