Primaria Sibiu a anuntat, joi, ca a alocat aproape sase milioane de lei pentru evenimentele culturale care vor avea loc in acest an, tema geneala a celor 78 de proiecte selectate spre finantare fiind "Sibiu Smart”, transmite corespondentul Mediafax.
"Suma totala cu care municipalitatea finanteaza cele 78 de proiecte selectate este de 5.927.500 lei”, sustin reprezentantii Primariei Sibiu.

Potrivit acestora, cele mai mari sume au fost alocate unor evenimente cu traditie in viata culturala sibiana. Astfel, au primit cate 300.000 de lei festivalul Artmania, Festivalul Astra Film, 250.000 de lei va primi TIFF si cate 200.000 de lei Sibiu Jazz Festival si Festivalul International al Artei Lirice.

Sume importante au fost alocate si evenimentelor mai nou intrate in agenda culturala, dar care au fost foarte apreciate de public: Media Music Awards, Cibinfest 2013, Festivalul International de Muzica Sibiu, Focus Sibiu sau Miss Diaspora Models International 2013.

Potrivit reprezentilor Primariei Sibiu, in acest an vor primi finantare, in premiera, evenimente inedite care au intrunit criteriile de selectie: 2 mai - Ziua Nationala a Tineretului, Scriitori romani versus traducatori germani, Festivalul Gradinilor, Strada cu carti, Sibiu Magic Weekend, Smart Hermannstadt Rock, Balul Tinerilor Artisti.

Anul trecut, agenda culturala a continut 53 de evenimente, suma totala alocata fiind de 3.868.017 lei.

Potrivit oficialilor Primariei Sibiu, "Sibiu Smart” se refera la "promovarea Sibiului ca oras universitar”, tinerii fiind actorii principali ai evenimentelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri