Garda Financiara a inceput de anul trecut o actiune de control a cluburilor si restaurantelor din Bucuresti care presupune actiuni de urmarire a barmanilor si chelnerilor pentru a vedea daca elibereaza bonuri fiscale si pentru confiscarea sumelor incasate fara respectarea acestei obligatii, scrie Mediafax.

Cluburi cu renume din Bucuresti, precum Bamboo, Barletto, El Grande Comandante, Irish Pub, Kultur Haus, La Muse sau M'Ora, au fost sanctionate pe rand de catre inspectorii fiscului.

Toate localurile au atacat in instanta deciziile Garzii Financiare, pentru a obtine suspendarea sanctiunii de inchidere temporara, pe o perioada de trei luni.

In urma cu doua luni s-a inregistrat si o prima pronuntare, in cazul Bamboo, unde Judecatoria Sector 2 a a respins actiunea introdusa de Morgana Invest, societate care detine clubul.

Aceasta poate ataca decizia cu recurs, iar in cazul unei hotarari nefavorabile la Tribunalul Bucuresti, clubul va trebui inchis pentru o perioada de trei luni.

Pentru neemiterea bonului fiscal Garda Financiara aplica o amenda cuprinsa intre 8.000-10.000 lei si poate decide suspendarea activitatii pentru o perioada de trei luni. In toate cazurile, Fiscul a confiscat sumele incasate si gasite la momentul controalelor.

Sursa foto: facebook.com/GAIA.boutiqueclub