Sesiunea de sase licitatii de arta organizata, de marti pana joi, de casa Artmark din Capitala a adus vanzari totale de 800.000 de euro si o rata de adjudecare de 80%, printre lucrarile cel mai bine vandute numarandu-se tablouri semnate de Stefan Luchian si Nicolae Grigorescu.

La cele sase licitatii au fost propuse aproape 500 de loturi, cu aproape 400 de palete distincte participante si un public total de aproximativ 700 de persoane, relateaza Mediafax.

Starea pietei de arta in perioada de criza mizeaza pe accesibilitatea preturilor, o oportunitate excelenta pentru investitori de a-si imbogati colectiile, respectiv pentru novicii pe acest segment de piata de a prinde gustul unei investitii elegante si sigure.

Daca dupa prima seara a sesiunii de licitatii era semnalata o tendinta constant ascendenta pe segmentul arta contemporana, care a crescut cu 30% comparativ cu anul trecut, dupa cele trei seri de licitatii Artmark se poate vorbi despre un segment al artistilor de prim esalon care domina in continuare topul vanzarilor.

De altfel, Licitatia de Art Nouveau si Romantism, dedicata artistilor consacrati, aduce si cele mai mari preturi de adjudecare: Stefan Luchian - "Primavara (Doua muze)" (100.000 de euro), Nicolae Grigorescu - "Primavara in Bretania" (40.000 de euro), Eustatiu Stoenescu - "Arlecchino" (22.000 de euro), Theodor Aman - "Venetia" (20.000 de euro).

De mentionat ca in cadrul acestei licitatii s-a inregistrat un nou record de autor - sculptura "Salomeea" a artistului Savu Savargin, adjudecata cu 5.500 de euro.

In topul vanzarilor din cadrul Licitatiei dedicate artei europene, premiera pietei de arta din Romania, intra portretul Regelui Carol I realizat de pictorul german Fritz (Friedrich Albert Theresia) Grotemeyer, opera adjudecata cu suma de 30.000 de euro, si tabloul pictoritei Marie Laurencin, "Tanara femeie cu pompon rosu", adjudecat cu suma de 17.000 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Incasari de 800.000 euro la ultima licitatie Artmark