Potrivit unui comunicat remis Mediafax de Artmark, Licitatia de Vara a avut vanzari totale de 500.000 de euro, cu o rata de adjudecare de aproximativ 80% si 107 palete participante.

Vedetele licitatiei au fost Nicolae Tonitza si Theodor Pallady, cu lucrarile "Puritate" si "Vioara si note muzicale", care au fost adjudecate cu cate 60.000 de euro. Alte doua lucrari ale celor doi artisti, "Trandafiri salbatici", respectiv "Natura statica cu flori, evantai si cariatida", au fost vandute cu 13.000 de euro, respectiv 12.500 de euro.

Gheorghe Petrascu a fost, de asemenea, in atentia publicului, operele sale - "Femeie cu umbrela (Lucretia)" si "Natura statica cu carti si evantai rosu" - obtinand sume de peste 30.000 euro.

Citeste si:

De remarcat au fost si cele doua rezultate ale sotilor Georgeta Naparus si Octav Grigorescu, artista apropiindu-se de recordul sau de 12.000 de euro cu lucrarea "Calul troian" - adjudecata pentru 10.000 de euro -, iar artistul stabilindu-si un nou record de autor - 5.500 de euro, pentru "Oras pe apa".

O expozitie dedicata stilului Art Nouveau completata de o selectie de arta contemporana a noului val de artisti romani recunoscuti pe plan international va fi vernisata luni, la sediul casei Artmark, Palatul Cesianu-Racovita, iar cele doua licitatii ale lunii iulie vor avea loc pe 8 iulie, la Athenee Palace Hilton. Sezonul pietei romanesti de arta se va incheia cu traditionala expozitie si cu o licitatie la malul marii.