Rochia de mireasa purtata de Elizabeth Taylor la nunta ei din 1950 este evaluata de specialisti la 50.000 de lire sterline (75.300 de dolari).

Rochia este simpla, dar eleganta si a fost creata de designerul de costume Helen Rose, celebra pentru ca a creat si rochia de mireasa a actritei Grace Kelly, la nunta acesteia cu printul de Monaco, scrie Mediafax.

Rochia lunga de culoarea sidefului este realizata din satin, cu un decolteu din voal de matase, si a fost un cadou pentru Taylor din partea patronilor MGM Studios.

Primul sot al lui Taylor a fost mostenitorul lantului hotelier Hilton, Conrad "Nicky" Hilton. Ei s-au casatorit in 1950 si au divortat un an mai tarziu. Actrita s-a casatorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, in 1952, cu care a avut doi fii, Michael si Christopher. Ei au divortat in 1957. Printre fostii soti ai lui Elizabeth s-a numarat si tatal lui Carrie Fisher, Eddie, care a divortat de Debbie Reynolds pentru a se casatori cu Taylor. In 1964, actrita s-a casatorit cu Richard Burton, de care a divortat in 1974. Cei doi s-au recasatorit, la 16 luni de la divort, dar doar pentru noua luni.
Ultimul ei mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.

Elizabeth Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944), si a fost recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966).

Elizabeth Taylor a murit in 2011, la varsta de 79 de ani. Dupa moartea sa, obiectele care i-au apartinut - haine, bijuterii, opere de arta - au atins preturi record in licitatiile unde au fost scoase la vanzare.