Ochelarii high tech sunt exact ce doreste producatorul: o unealta pentru entertainment si dezvoltare si, mai presus de asta, desigur, un dispozitiv unic si deosebit.

Playtech.ro a reusit sa intre in posesia vestitilor ochelari. Jurnalistii site-ului de tehnologie sustin ca Google Glass este un produs foarte interesant. Pe de alta parte, dispozitivul este exorbitant de scump, iar Google este cel care decide daca ii poti cumpara sau nu, in cazul in care esti dezvoltator de aplicatii. Este un produs atat de dorit si, totodata, atat de inaccesibil, incat pe piata neagra se vinde si cu fabuloasa suma de 10.000 dolari.

Probabil acest hype este vinovat de faptul ca nu am fost chiar atat de impresionati. Asadar, ne-am hotarat sa privim lucrurile obiectiv in acest Google Glass hands-on, iar prin lentila lui Glass imaginea este destul de… mica. Versiunea existenta la momentul actual pe piata este oarecum limitata. Multe din functiile pe care le promoveaza producatorul nu sunt inca disponibile si va mai dura ceva vreme pana cand vor fi lansate.

Ochelarii sunt disponibili pentru dezvoltatori, iar Advanced Mobile Applications, pe scurt AMA, ne-au oferit posibilitatea acestui Google Glass hands-on. AMA, firma romaneasca, se ocupa cu dezvoltarea de aplicatii si jocuri, in special pentru platforma Android, si are certificari impresionante pe partea de dezvoltare. Este o companie de succes, cu experienta bogata in acest domeniu, insa, asa cum piata dicteaza, din pacate, totul se petrece mai mult peste hotare.

Ca dispozitiv, ochelarii functioneaza cu o versiune modificata de Andoid. Totul se bazeaza pe o linie temporala, ce detine o serie de secvente denumite card-uri, asezate destul de intuitiv. Cele din partea stanga sunt cele prezente sau actiuni ce vor avea loc in viitor, iar cele din dreapta sunt actiuni, imagini, clipuri ce au avut deja loc. Astfel putem trece prin toate actiunile efectuate si revedea imaginile preluate sau clipurile rulate.

Citeste si:
Care sunt cele mai celebre gadgeturi care au fost prea revolutionare
Tehnologii inainte de vremea...

Afla mai multe despre Google Glass din Playtech.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Ce am invatat despre succes de la un roman, un asiatic si un american