Rezistenta la antibiotice a devenit o amenintare mondiala pentru sanatatea publica, dupa cum avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii si, mai nou, si Centrul de Control si Preventie a Bolilor din SUA. De mai bine de 70 de ani, de cand Sir Alexander Fleming a inventat penicilina, omenirea a apelat la antibiotice pentru a salva milioane de vieti, dar undeva pe parcurs a depsit o linie imaginara si subtire, noteaza Restomania.

Acum, fiecare infectie se trateaza cu un pumn de augmentin, fiecare pui trebuie sa iasa din ferma bine dopat cu antibiotice si cu greu mai putem gasi o bucata de carne pentru care sa avem certitudinea ca nu a fost bine “curatata” de bacterii cu antibiotice. Ei bine, aici omenirea sau marii producatori de carne sau guvernele au gresit. Ce-i drept intentiile probabil ca nu au fost rele. Producatorii de carne vroiau sa reduca cat mai mult numarul de infectii cu E-coli, insa au dat nastere unui monstru cu si mai multe capete.

OMS a numarat in 2011 nu mai putin de 630.000 de cazuri de tuberculoza rezistenta la mai multe tipuri de antibiotice. Da, tuberculoza, o infectie tratabila si curabila pana de curand.

Urmareste infograficele despre rezistenta la antibiotice si procesul prin care am creat superbacterii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri