Doi barbati, acuzati ca au furat o vioara Stradivarius de 5 mil. dolari

Doi barbati din statul american Wisconsin au fost pusi sub acuzare, vineri, pentru ca au furat o vioara Stradivarius estimata la 5 milioane de dolari, in luna ianuarie, de la un violonist al Orchestrei Simfonice din orasul Milwaukee, informeaza Reuters.

Vioara, care a fost realizata in anul 1715, a fost recuperata de politia americana, miercuri, din podul unei case din orasul american Milwaukee, unde era depozitata intr-o valiza, potrivit organelor de ancheta, scrie Mediafax.

Salah Jones, in varsta de 41 de ani, si Universal Knowledge Allah, in varsta de 36 de ani, au fost pusi sub acuzare pentru jaf si tentativa de omor, iar cel din urma a fost acuzat si pentru posesie de marijuana.

Totodata, o femeie in varsta de 32 de ani, care fusese retinuta in acest caz, nu a fost pusa sub acuzare.

Pretiosul instrument muzical a fost restituit joi proprietarului - a carui identitate nu a fost facuta publica -, care, la randul sau, il imprumutase pe termen nelimitat violonistului Frank Almond, concertmaistrul Orchestrei simfonice din Milwaukee.

Citeste si:
Directorul Unifarm, acuzat de DNA că a luat mită 760.000 de euro în...
Directorul Unifarm, acuzat de...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Datand din 1715, vioara poate fi identificata datorita unor striatii unice de pe spatele acesteia.

Hoti inarmati cu un pistol cu electrosocuri l-au atacat pe violonistul Frank Almond, dupa un concert sustinut de acesta la Wisconsin Lutheran College, in seara de 27 ianuarie.

Proprietarul casei in care a fost gasit instrumentul a declarat autoritatilor ca unul dintre suspecti l-a rugat sa lase valiza la domiciliul acestuia, iar proprietarul a fost de acord, fara sa stie ce se afla inauntru.

Unul dintre suspecti a fost inchis in trecut pentu furtul, in anul 1995, a unei statui in valoare de 25.000 de dolari dintr-o galerie de arta, pe care a incercat sa o vanda proprietarului patru ani mai tarziu.

Citeste si:
Încă un bancomat cade pe mâna hoților: cum au acționat aceștia
Încă un bancomat cade pe mâna...

Violonistul Frank Almond a afirmat, intr-un comunicat, ca este nerabdator sa poata canta din nou la aceasta vioara, supranumita Lipinski Stradivarius.

Doar 600 de viori, viole si violoncele realizate de celebrul artizan italian Antonio Stradivari au rezistat pana in zilele noastre. Aceste instrumente sunt extrem de apreciate pentru sonoritatea lor deosebita si inimitabila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri