Marii parfumieri europeni trebuie sa isi modifice retetele, iar cosmetica bio va suporta o toaletare, cu scopul de a lupta impotriva alergiilor de piele care afecteaza pana la 15 milioane de europeni, a anuntat, joi, Comisia Europeana, citata de AFP.

Pe baza unei revizuiri a datelor stiintifice, executivul european a decis sa interzica trei ingrediente considerate puternic alergene - sinteticul HICC si doua esente naturale extrase din muschi, folosite pentru a oferi o usoara nota lemnoasa unor parfumuri celebre precum Chanel n°5. Acesti compusi au fost acuzati de aparitia catorva mii de cazuri de reactii alergice, mai ales a unor eczeme, potrivit Mediafax.

Nu este vorba de a interzice Chanel n°5.

Concentratia altor 12 ingrediente, mai ales din parfumurile de trandafir si de lamaie, va trebui sa fie si ea limitata, in timp ce prezenta a 106 compusi - spre deosebire de doar 26 in prezent - susceptibili a declansa reactii alergice va trebui sa figureze pe etichete.

"Nu avem in vizor niciun parfum in special, nu este vorba de a interzice Chanel n°5", a precizat comisarul european pentru Consum, Neven Mimica.

Insa, daca propunerea Comisiei Europene va fi validata de UE, in principiu pana la inceputul anului 2015, compozitia anumitor parfumuri, mai ales ale unor mari clasici ai industriei de lux, va trebui sa fie "reformulata", a precizat Neven Mimica.

Mare consumatoare de esente naturale puternic alergene, cosmetica bio va fi cea mai puternic atinsa: "potrivit estimarilor din acest sector, peste 90% dintre produse vor trebui sa fie modificate", o adaptare pe care talia limitata a fabricantilor risca sa o faca dificila, a declarat o sursa europeana.

Potrivit CE, industria cosmetica si cea a luxului a intreprins deja aceasta modificare, purificand si alcatuind formule noi, in secretul bine pastrat al laboratoarelor sale. Amanari de la doi pana la cinci ani urmeaza sa ii fie acordate pentru a se conforma noilor masuri, odata ce acestea vor fi adoptate, cu scopul de a-si conserva "leadership-ul mondial", a precizat Neven Mimica.

Comisia Europeana a lansat o consultare publica de trei luni in randul consumatorilor, producatorilor si autoritatilor, pentru a-si perfectiona noile masuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri