La Paris, politia a anuntat ca a arestat peste 265 de persoane, in timp ce aproape 100 au fost ranite dupa ce protestatarii au aruncat cu proiectile in politisti, au incendiat masini si au spart vitrinele magazinelor. In anumite zone, grupuri de barbati mascati umblau liberi, spargand geamurile unei dube a politiei cu bare de metal si dand foc la cauciucuri.

Politia a folosit grenade asurzitoare, gaze lacrimogene si un tun cu apa impotriva protestatarilor pe bulevardul Champs-Elysees si in alte locuri din oras, precum Opera si Piata Bastiliei. Peste o duzina de statii de metrou au fost inchise.

"Suntem in stare de insurectie, nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat Jeanne d'Hauteserre, primarul celui de al VIII-lea district al Parisului, din apropiere de Arcul de Triumf, pentru BFM TV.

Sambata, unii au aruncat cu proiectile in Arcul de Triumf, strigand "Macron demisioneaza" si mazgalind pe monument "Vestele galbene vor triumfa".

VIDEO Proteste la Paris,...
Citeste si: Proteste la Paris: 354 de persoane au fost retinute

Prim-ministrul Edouard Philippe si-a exprimat dezamagirea: "Sunt socat de atacurile asupra simbolurilor Frantei. Suntem angajati in dialog, dar si in respectarea legii".

Alti protestatari au zdrobit vitrinele unor magazine precum cele ale marcilor Chanel, Apple Inc si Dior, unde protestatarii au instalat un placaj din lemn cu mesajul "Merry Mayhem" (Dezordine fericita).

Oficiali de securitate s-au inchis in Ministerul de Interne pentru discutii pentru solutionarea crizei timp de mai multe ore in timpul dupa-amiezii. Ciocnirile din Paris au inceput dimineata devreme, in contextul preocuparilor ca grupurile de extrema dreapta si extrema stanga infiltreaza miscarea "Vestelor galbene".

Politia urmareste "grupuri violente radicale" care sunt bine pregatite si se deplaseaza dintr-un loc in altul, a declarat adjunctul ministrului de interne, Laurent Nunez.

Presedintele Emmanuel Macron...
Citeste si: Macron s-a deplasat la Arcul de Triumf dupa violente socante in Paris

Proteste au izbucnit in mai multe orase din Franta, de la Charleville Mezieres in nord-est la Marsilia in sud. In orasul Nisa, camioane au blocat accesul pe aeroport.

Sursa foto: Agerpres Foto