Politistii de frontiera de la PTF Cenad au controlat, in 14 aprilie, masina si bagajele celor doi timisoreni, in varsta de 22 de ani si, respectiv, 65 de ani, sub capota si in bordul autotusirmului fiind descoperite 800 monede de metal de culoare galbena, inscriptionate "Franz Josef 1915", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei de Frontiera, noteaza Mediafax.

Monedele au fost trimise pentru expertizare specialistilor de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - Directia Metale si Pietre Pretioase, care, in urma expertizei preliminare, au stabilit ca piesele sunt confectionate din aur de 23,6 karate. Cei doi barbati le-au spus politistilor ca monedele apartin unor rude din Austria, care i-au rugat sa le transporte in Romania.

Cele 800 de monede, in greutate totala de 11,167 kilograme, au fost predate Trezoreriei Statului, pentru o expertizare detaliata, urmand ca, in functie de rezultatul acesteia, sa fie stabilita incadrarea juridica a faptei. Cercetarile in acest caz continua in vederea luarii masurilor legale..