Designerul american, in varsta de 52 de ani, a declarat, joi, in timpul emisiunii "Jimmy Kimmel Live", ca detesta sa imbrace celebritatile cu articole vestimentare proprii pentru ceremoniile de premiere din preajma Oscarurilor deoarece nu ii place sa i se impuna restrictii in ceea ce priveste creatiile sale.

"Ceea ce se poarta pe covorul rosu nu are nicio legatura cu ceea ce se intampla in moda contemporana. Este o efervescenta de rochii purtate de papusile Barbie in anii ’50. Sunt haine foarte diferite de ceea ce poarta oamenii in lumea reala", i-a spus Tom Ford moderatorului TV Jimmy Kimmel.

"Sa imbraci actritele pentru Oscar nu este un proces creator. (...) Acestea au o notiune preconceputa despre ceea ce vor sa poarte, despre cum vor sa arate si despre cum trebuie sa isi promoveze filmul, iar tu (ca si designer, n.r.) creezi ceva pentru ele, dar care nu este ceva deosebit de important", a spus Tom Ford.

Citeste si:

Tom Ford este un designer american care a cochetat cu lumea filmului, in calitate de regizor.

A devenit faimos in calitate de director de creatie al casei Gucci, al carei concept l-a modernizat. Si-a fondat propria casa de moda, care ii poarta numele, inainte de a regiza filmul nominalizat la Oscar "Un om singur/ A Single Man" (2009), cu Julianne Moore si Colin Firth in distributie.

Gala de decernare a premiilor Oscar 2014 va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.