Potrivit The New York Times, Peter Matthiessen a murit din cauza unei leucemii, in resedinta sa din Sagaponack, in statul New York, scrie Mediafax.

Scriitorul american a fost distins cu National Book Award in trei categorii diferite: in 1979, la categoria "Contemporary Thought" pentru volumul "The Snow Leopard", ce prezinta povestea unei calatorii in Nepal; in 1980, la categoria "General Non-Fiction" pentru acelasi roman, dar in format paperback; in 2008, la categoria "Fiction" pentru "Shadow Country".

Nascut la New York, acest fiu de arhitect, a studiat la Yale si la Sorbona, la Paris. In 1953, Peter Matthiessen a infiintat celebra revista literara The Paris Review, in colaborare cu Harold Humes si George Plimpton.

Citeste si:

Dupa ce a parasit Franta, la sfarsitul anilor '50, Peter Matthiessen a devenit un veritabil explorator. A strabatut Alaska, teritoriile canadiene din Nord-Vest, zonele cele mai salbatice din America Latina, Africa si Noua Guinee.

In urma cu cativa ani, scriitorul american a recunoscut ca a lucrat pentru CIA in perioada in care locuia la Paris. "Am fost rugat sa fac ceva pentru tara mea, iar acest fapt a facut sa vibreze fibra mea patriotica", a spus Peter Matthiessen.

"In Paradis", ultimul sau roman, va aparea marti, 8 aprilie.

Sursa foto: Wikipedia.org