Printul Albert al II-lea de Monaco si cele doua surori ale sale, printesele Caroline si Stéphanie, au criticat filmul "Grace of Monaco", un lungmetraj despre viata mamei lor, Grace Kelly, afirmand despre pelicula care va deschide Festivalul de la Cannes ca este "o farsa", informeaza Reuters.

Printul Albert, suveranul principatului Monaco, si cele doua surori ale sale au afirmat recent ca filmul "Grace of Monaco", care va fi proiectat in deschiderea Festivalului de la Cannes, pe 14 mai, este bazat pe "referinte istorice eronate si indoielnice", scrie Mediafax.

"Trailerul pare o farsa si confirma natura complet fictiva a acestui film. Familia princiara nu doreste sa fie asociata in niciun fel cu acest film care nu reflecta realitatea si regreta ca istoria sa a fost folosita incorect, in scopuri pur comerciale", a afirmat familia princiara monegasca, intr-o declaratie de presa.

In declaratia de presa se mai spune ca regizorul filmului "Grace of Monaco", Olivier Dahan, a refuzat sa tina cont de observatiile venite din partea Palatului regal, ceea ce "pune sub semnul intrebarii intregul scenariu si personajele din film".

Pe de alta parte, Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, a aparat dreptul la "licenta poetica" pe care il promoveaza "acest eveniment cinematografic".

Citeste si:
S-a Nascut O Stea: Nimic nu este doar o poveste de dragoste
De ce nu este "S-a Nascut o...

"Cannes apara dreptul la licenta poetica. Acest lungmetraj nu este un film biografic in sensul strict al termenului, de la viata catre moarte, ci expresia dreptului oricarui artist la licenta poetica", a declarat vineri Thierry Frémaux pentru AFP.

Filmul urma sa fie lansat in cinematografe in luna noiembrie, insa a fost selectat pentru a fi proiectat in deschiderea Festivalului International de Film de la Cannes, pe 14 mai, in afara competitiei oficiale.

Conform revistei Variety, producatorul Harvey Weinstein intentioneaza sa nu acorde drepturile de distributie a filmului in Statele Unite, dupa ce s-a declarat nemultumit de varianta finala a acestuia.

Citeste si:
28 de proiectii VR si full-dome la Astra Film Festival 2018
Astra Film Festival 2018: 28...

Sursa foto: Captura Youtube.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
O poveste adevarata: actorii, regizoarea si scoala de film