Observatorul Parcului Natural Vacaresti, inaugurat in Asmita Gardens

Grupul de initiativa pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti a inaugurat joi "Observatorul Parcului Natural Vacaresti" in proiectul rezidential Asmita Gardens.

Centrul de observare a fost lansat de grupul de Initiativa pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti, care este alcatuit din Asociatiile Kogayon, Salvati Dunarea si Delta, Ecopolis, alaturi de revista National Geographic – Romania, cu sprijinul Alpha Bank Romania si al Asmita Gardens, care au pus la dispozitie spatiul de la etajul 17 al unuia dintre blocuri cu titlu gratuit printr-un contract de comodat.

In spatiul care gazduieste Observatorul de la Lacul Vacaresti vor fi organizate evenimente cu o frecventa de cel putin doua pe luna, evenimente pentru care nu va fi perceput tarif de vizitare. Totodata, publicul interesat poate vizita Observatorul in regim liber, pe baza de programare. Programarile se pot face pe site-ul si mailul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta . Observatorul va pune la dispozitia celor interesati 4 binocluri profesioniste, o luneta, determinatoare ornitologice si materiale de informare.

Lacul Vacaresti va fi prima arie naturala urbana din Romania. Pe baza avizului pozitiv al Academiei Romane si in urma votului pozitiv acordat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in data de 29 aprilie 2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a initiat Hotararea de Guvern care va institui regimul de arie protejata in zona. In acest sens, in data de 3 iunie 2014, la registratura Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a fost depus dosarul complet de desemnare a ariei protejate. Ministerul a demarat joi si dezbaterea publica a hotararii de guvern prin care se instituie regimul de arie protejata in zona.

Citeste si:
Primaria Bucuresti vrea sa distruga Parcul Natural Vacaresti
Primaria Bucuresti vrea sa...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri