Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, alaturi de presedintele Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Adi Croitoru, semneaza in Parcul Natural Vacaresti din Capitala, un protocol de colaborare in vederea dezvoltarii unicei arii naturale protejate urbane din Romania.

La eveniment vor participa si reprezentanti ai Asociatiei "Parc Natural Vacaresti".

In decembrie 2016, consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, in unanimitate, cu un protocol de colaborare intre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si Asociatia "Parc Natural Vacaresti" privind administrarea comuna a ariei naturale Vacaresti.

Parcul Natural Vacaresti se intinde pe o suprafata de 186 de hectare, iar in ultimii 22 de ani in acest areal s-a format un ecosistem acvatic cu intinderi de mlastini, ochiuri de apa, stufaris, perdele de trestie si stuf. Totodata, in zona au fost identificate specii din mai multe grupe, respectiv: mamifere, pasari, reptile si amfibieni, fauna piscicola cu peste 90 de specii.

In Europa, singura astfel de zona umeda urbana este Wetland Centre din Londra, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 40 de hectare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
VIDEO | Magazinul București este gata să reintre în circuitul comercial
Setari Cookie-uri