Brian May, membru al trupei rock Queen, a platit 12.500 de euro pentru a-si putea transporta chitara cu avionul, la "business class". El nu a dorist sa riste ca instrumentul muzical sa fie transportat cu celelalte bagaje de frica sa nu fie deteriorat, informeaza contactmusic.com.

Celebrul chitarist Brian May, in varsta de 67 de ani, a zburat de la Londra la Los Angeles, pentru a sustine un recital, marti, la gala Classic Rock Awards de la Hollywood. Potrivit tabloidului Daily Mail, cand artistul a efectuat formalitatile de imbarcare, s-a temut ca aceasta chitara electrica "red Special" va fi deteriorata daca va fi transportata in cala de bagaje a avionului companiei British Airways.

Instrumentul are o mare valoare sentimentala pentru May, chitara "Red Special" fiind construita chiar de artist, in urma cu 40 de ani, in atelierul tatalui sau, de langa casa natala din Feltham, Middlesex, Marea Britanie.

"Nici nu se punea problema ca May sa permita ca instrumentul sa fie transportat ca orice alt bagaj. Un membru al echipei sale si chitara au fost mutati la clasa business, unde May a trebuit sa cumpere un nou bilet pentru chitara sa pentru ca instrumentul nu incapea in compartimentul de bagaje de deasupra capului. Cumpararea unui loc era singura optiune si el a avut grija ca instrumentul sa beneficieze de cel mai bun tratament. Sunt putine lucruri pentru care Brian are o pasiune la fel de mare ca pentru chitara sa", a declarat o sursa apropiata artistului, pentru tabloidul Daily Mail, potrivit Mediafax.

Brian May este chitarist si membru fondator al legendarei trupe rock Queen. Queen a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen.

Concertele in care Freddie Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

Avis De Miranda / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri