Opera de arta avea un pret estimativ de 50.000 de euro. Cumparatorul este un colectionar privat din Orientul Mijlociu care a fost prezent in sala de licitatie. Printre ceilalti colectionari care au participat la licitatie s-au aflat si pasionati de arta din Asia si cele doua Americi.

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitatii organizatoare - Auktionshaus Weidler - cu sediul in orasul Nürnberg, a spus ca acest tablou, intitulat "Standesamt und Altes Rathaus Muenchen", este unul dintre cele aproximativ 2.000 pe care Hitler le-a pictat din 1905 pana in 1920, in perioada in care era un tanar artist sarac. Vorbind despre criticile care i-au fost aduse recent, potrivit carora este lipsit de gust sa vinzi la licitatie operele artistice ale unui dictator, considerate oricum destul de limitate din punct de vedere artistic, Kathrin Weidler a afirmat ca aceste plangeri ar trebui adresate persoanelor care au pus in vanzare acest tablou - doua surori germane, aflate in jurul varstei de 70 de ani, a caror identitate nu a fost dezvaluita.

Adolf Hitler a dezvaluit in autobiografia sa "Mein Kampf" faptul ca sperantele sale din tinerete legate de dorinta de a deveni artist i-au fost spulberate de esecurile sale repetate de a intra la Academia de Arte Frumoase din Viena. Alte cinci picturi realizate de Hitler au fost vandute la aceasta licitatie cu preturi cuprinse intre 5.000 si 80.000 de euro. Casa organizatoare a donat 10% din incasarile obtinute unei fundatii care sprijina copiii saraci.

Sursa foto: Adolf Hitler, Shutterstock.com