In catalogul sau disponibil pe internet, casa de licitatii Weidler afirma ca operele de arta realizate de fostul dictator nazist, ramas in istorie ca un pictor ratat, au fost create intre 1904 si 1922. O pictura ce reprezinta castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atractie turistica majora din sudul Germaniei, a obtinut cel mai mare pret de vanzare la aceasta licitatie si a fost achizitionata cu 100.000 de euro de un colectionar chinez, noteaza Mediafax.

Un alt tablou, ce reprezinta un buchet de garoafe, avand intr-un colt semnatura "A. Hitler", a fost achizitionat cu pretul de 72.000 de euro. La aceasta licitatie au participat colectionari privati din Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Franta si Germania.

Desi Adolf Hitler este considerat un artist mediocru, operele sale sunt vandute la preturi substantiale atunci cand sunt scoase la licitatie. Potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), operele create de fostul disctator nazist pot fi puse in vanzare, potrivit legislatiei germane, doar daca nu contin simboluri naziste.

Citeste si:

In noiembrie 2014, o acuarela de Adolf Hitler a fost vanduta cu 130.000 de euro la o licitatie organizata de aceeasi casa. Cumparatorul a preferat sa isi pastreze anonimatul, precizeaza casa Weidler.

In anii de tinerete, Adolf Hitler a incercat sa se inscrie la Academia de arte frumoase din Viena, insa candidatura sa a fost respinsa din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat insa sa picteze, copiind diverse scene de pe cartile postale, pe care le vindea turistilor.

In urma acelui esec, Hitler a renuntat la arta, a intrat in politica si a devenit liderul Partidului nazist si, apoi, cancelar al Germaniei, in 1933. Expertii considera mediocra creatia artistica a lui Hitler, iar marile case de licitatii refuza, in general, sa puna in vanzare operele fostului dictator.

Sursa foto: Adolf Hitler si Mussolini / Shutterstock