Tabloul a fost in proprietatea unui colectionar elvetian. Potrivit unor informatii neconfirmate, pictura ar fi fost cumparata de un muzeu din Qatar.
Micul stat arab bogat in petrol a stabilit recordul anterior privind cea mai scumpa opera de arta, dupa ce a platit 259 de milioane de dolari pentru o lucrare semnata de Paul Cezanne.

Inainte de vanzare, tabloul pictat de Paul Gauguin, infatisand doua tinere din Tahiti, a fost detinut de Rudolf Staechelin, un colectinar din Basel, Elvetia.

Tabloul a fost expus public timp de mai multe decenii, la Kunstmuseum Basel (Muzeul de Arta din Basel, n.r.), in cadrul unui acord de imprumut, dar Staechelin a decis sa vanda pictura in urma unor neintelegeri cu institutia muzeala, potrivit relatarilor presei americane.
Rudolf Staechelin a declarat pentru publicatia The New York Times ca nu va divulga identitatea cumparatorului.

Informatiile privind data vanzarii tabloului sunt neclare, dar publicatia americana amintita, care a scris in premiera despre acest record, a citat surse care au spus ca lucrarea a fost vanduta unor cumparatori din Qatar.

Familia regala din Qatar a cheltuit sume impresionante in ultimii ani pentru achizitionarea de opere de arta din Occident. Seicul Saud bin Mohammed Al-Thani, fost ministru al Culturii, care a murit anul trecut, a cheltuit peste un miliard de dolari din bugetul tarii pe opere de arta.

Qatar a sponsorizat retrospectiva Damien Hirst din 2012 din Marea Britanie, expozitia mutandu-se apoi la Doha, capitala micului stat arab care a investit foarte multi bani in finnatarea de muzee dedicate artei islamice si artei arabe moderne.

Sursa foto: freerepublic.com