Tabloul "The Bridge" de Adrian Ghenie, estimat intre 1.500.000 si 2.500.000 de dolari, va fi licitat la casa Christie's

La licitatia din 15 noiembrie de la Casa Christie's din New York, tabloul "The Bridge", semnat Adrian Ghenie, are o estimare intre 1.500.000 si 2.500.000 de dolari.

Tabloul este ulei pe panza, pictat si datat Adrian Ghenie in 2015. "The Bridge" reprezinta silueta spectrala a unui barbat pe un pod, care aminteste de tabloul ”Le Pont de l’Europe” al lui Gustave Caillebotte si de celebrul ”The Scream” al lui Edvard Munch, scrie News.ro.

”«The Bridge» are multe aspecte comerciale - o tendinta de impresionism, de Munch, de Bacon, de Darwin”, a spus Brett Gorvy, adaugand ca tabloul este doar unul dintre mai multe opere ale lui Ghenie detinute de un colectionar anonim. ”Noi obisnuim sa spunem in astfel de cazuri: «Vinde unul, pastreaza cinci»”, a adaugat Brett Gorvy.

Luna trecuta, pictura ”Nickelodeon”, realizata de Adrian Ghenie in 2008 - reprezentand opt siluete estompate purtand paltoane ample - a fost lotul principal la o licitatie organizata de casa Christie’s la Londra si s-a vandut cu 9 milioane de dolari. Acel pret a depasit de peste patru ori estimarile specialistilor si a fost mult mai mare in comparatie cu precedenta lucrare semnata de Ghenie care a ajuns intr-o colectie privata, contra unui pret de aproximativ 650.000 de dolari.

Cu doar cateva luni inainte, la o licitatie organizata de casa Sotheby’s, tot la Londra, tabloul ”Sunflowers in 1937”, realizat de Adrian Ghenie in 2014 si care reprezinta o reinterpretare a capodoperei lui Vincent Van Gogh, in contextul aparitiei nazismului, s-a vandut cu 4,5 milioane de dolari, depasind de peste cinci ori estimarile specialistilor. Adrian Ghenie s-a nascut in anul 1977 la Baia Mare si a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, in anul 2001.

Citeste si:
IMSAT mută 250 de angajați în proiectul de birouri dezvoltat de Geo...
IMSAT mută 250 de angajați în...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: astro 161 / ro.pinterest.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri