Russia Today a strans astfel toate ironiile "ciripite" pe Twitter pe seama fotografiei de mai jos, in care Merkel pare sa il imbratiseze pe Obama.

Thank you for YOUR hilarious #G7Summit captions, we had a good laugh!You really like dirty jokes, don’t you?)))

Posted by In the NOW on Monday, June 8, 2015

Grupul celor 7 state puternic industrializate este format din Statele Unite, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si Marea Britanie. Liderii acestor tari se intalnesc anual pentru a discuta problemele economiei mondiale, securitatea internationala sau politica energetica. Rusia a facut parte din acest grup in perioada 1998 -2014, cand grupul purta numele de G8, dar participarea sa a fost suspendata dupa anexarea Crimeei.

De altfel, la recenta intalnire a G7 din Germania, liderii Occidentului au sustinut ca Rusia condusa de Vladimir Putin nu isi are locul in grupul tarilor puternic industrializate. Premierul Canadei, Stephen Harper, a avut chiar o reactie dura inainte de plecarea spre summitul G7, avertizand ca tara sa nu va permite niciodata revenirea Rusiei conduse de presedintele Vladimir Putin in G8 si ca liderul rus are o "mentalitate specifica Razboiului Rece".

Potrivit lui Harper, Vladimir Putin are mentalitatea unei persoane care crede ca "Razboiul Rece continua si ca ii poate schimba cumva sfarsitul". "Canada se va opune foarte vehement prezentei lui Putin la masa discutiilor" in cadrul G8, a atras atentia Harper.