Restaurantul The Artist din Bucuresti este primul din Romania clasat printre cele mai bune restaurante fine dining din Europa, potrivit unei analize a TripAdvisor, in functie de preferintele turistilor.

The Artist, care nu are nicio stea Michelin, ocupa locul 19 din cele 25 de restaurante care au primit Traveler’s Choice Award pe site-ul TripAdvisor. De altfel, in Romania nu exista niciun restaurant cu stele Michelin. The Artist a primit calificativul "Excellent" din partea a 429 de turisti pe TripAdvisor.

Restaurantul din Capitala se diferentiaza prin bucataria modernista care combina bucataria moleculara cu cea romaneasca. La The Artist, bucataria este coordonata de Chef Paul Oppenkamp, originar din Olanda, stabilit in Romania din 2012.

Cat costa sa iei masa la The Artist

Daca alegem preturile medii pentru fiecare fel din meniu, aperitiv, fel principal si desert, vom avea o nota de plata medie de 163 lei/persoana. De exemplu, aperitivele costa intre 37 si 64 lei, felul principal intre 60 si 110 lei, iar desertul intre 25 si 52 lei.

Citeste si:
Cele mai bune filme ale mileniului trei
Cele mai bune filme ale...

Sursa foto: The Artist/Facebook.com

Cel mai bun restaurant din Europa

Pe primul loc in topul celor mai bune restaurante din Europa este restaurantul Martin Berasategui din orasul Lasarte din nordul Spaniei, foarte aproape de granita cu Franta si la 450 km distanta de Madrid. Restaurantul are 3 stele Michelin, iar o nota de plata cu trei feluri de mancare ajunge la 150 euro/persoana.

Pe urmatorul loc se afla Maison Lameloise, un restaurant situat in comuna Chagny din Franta, la peste 330 km distanta de Paris. Restaurantul are 3 stele Michelin. Podiumul se incheie cu restaurantul Adam's din Birmingham, Marea Britanie, cu o stea Michelin, aflat la 165 km distanta de Londra. Un pranz aici costa 32 lire/persoana.

Topul este dominat in continuare de restaurante din Franta, Spania, Marea Britanie, Danemarca si Olanda. Printre ele si-au facut loc un restaurant din Atena (Grecia), un altul din Oslo (Norvegia) si un restaurant din Lisabona (Portugalia).

Citeste si:
Șeful City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele
Sărăcia împiedică statul să...

Sursa foto: The Artist/Facebook.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Încă un muzeu de pregătește de redeschidere
Setari Cookie-uri