Productia globala de vinuri a crescut cu 2% in ultimul an, la peste 275 de milioane de hectolitri, asta desi organizatia asteapta in continuare rezultatele oficiale din Rusia si din China.

Italia revine pe primul loc in tip, dupa ce l-a pierdut in fata Frantei in cursul anului trecut, cu o productie de 48,9 milioane de hectolitri, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

Productia de vin din Franta a crescut cu numai 1%, la 47,4 milioane de hectolitri, cu mult inaintea Spaniei, care completeaza topul celor mai mari producatori de vineri din lume, cu 36,6 milioane de hectolitri.

Citeste si:

In spatele europenilor, vin tare din urma tari precum SUA (22,1 mil. hectolitri), Argentina (13,3 mil. hectolitri) si un an record pentru Chile, a carui productie a crescut cu 23%, la 12,8 milioane de hectolitri.

Pe urmatoarele locuri in clasament se situeaza Australia (12 mil. hectolitri), Africa de Sud (11,3 mil. hectolitri) si Noua Zeelanda (2,3 mil. hectolitri).

In topul celor mai mari producatori de vin la nivel global Romania ocupa pozitia a 12-a, cu un volum de peste 4 milioane de hectolitri.