Sa te angajezi sau sa incepi o afacere nu iti asigura un viitor linistit si lipsit de griji, de aceea este la fel de important sa-ti stabilesti mereu cateva scopuri intermediare care sa te ajute sa-ti atingi obiectivele.

Din cauza regulilor financiare, de multe ori complicate si mereu schimbatoare, faptul ca-ti stabilesti niste scopuri clare si o serie de pasi pentru a le atinge nu iti asigura, in mod obligatoriu, un viitor prosper.

Cu toate acestea, un ghid pas cu pas pentru a reusi sa economisesti sume de bani pana la anumite varste este util si iti ofera acel sentiment de siguranta cu care putini oameni se pot lauda.

Cat ar trebui sa economisesti, conform time.com:

  1. La varsta de 35 de ani ar trebui sa ai in banca un cont echivalent cu salariul tau pe un an de zile;
  2. Pana la varsta de 45 de ani ar trebui sa economisesti de trei ori salariul tau anual;
  3. Pana la 55 de ani ar trebui sa ai in banca o suma de cinci ori mai mare decat salariul tau anual;
  4. Atunci cand te pensionezi ar trebui sa detii o suma de opt ori mai mare decat salariul tau anual.

Cheia succesului: angajarea si afacerile

Pentru a reusi sa economisesti o suma de opt ori mai mare decat venitul anual trebuie nu doar sa ai un venit anual constant, ci si un venit substantial. O persoana care castiga salariul minim pe economie se va afla intotdeauna in imposibilitatea de a economisi bani, in timp ce un venit sigur si substantial ii va oferi angajatului aceasta posibilitate.

Citeste si:
Companiile de leasing incep sa se miste tot mai mult spre servicii
Companiile de leasing incep...

O alta modalitate de a economisi o suma consistenta de bani este reprezentata de lansarea in lumea afacerilor.

La sfarsitul anului 2014, Fondul Monetar International recomanda Romaniei sa controleze nivelul cheltuielilor bugetare pentru a nu pune in pericol progresul economic in urmatorii ani, iar multi bancheri considera ca afacerile in Romania reprezinta o adevarata provocare, conform dw.com.

Exista, insa, si proiecte de succes dedicate tinerilor, precum Platforma Y, lansata de omul de afaceri Liviu Tudor, prin care studentii pasionati de business sunt incurajati sa-si expuna viziunile. Premiile nu sunt de neglijat: castigatorii primesc o bursa internationala Oxford Summer Business School, un internship sau 5.000 de euro, o suma ideala pentru a demara o mica afacere.

Citeste si:
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia
Frauda cu joburi: angajatori...

Foto: Creative Commons


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si