Mihai Ionescu, proprietarul Club A, cel mai vechi local din Bucuresti, crede ca legea antifumat va fi promulgata, chiar daca interzicerea fumatului va fi un soc in primele luni, atat pentru proprietarii de localuri, cat si pentru fumatori.

Legea antifumat, adoptata in decembrie de presedintele Klaus Iohannis, a fost contestata de 33 de senatori la Curtea Constitutionala, iar institutia va discuta contestatia in 27 ianuarie. Despre acest subiect am discutat cu unul dintre antreprenorii veterani din zona cluburilor, Mihai Ionescu, proprietar Club A.

"Sunt sigur ca legea (n.r.: antifumat) va fi promulgata, dar sper ca vor fi amendamente pentru a putea amenaja locuri pentru fumatori, adica sa nu ii scoti afara. Acum, legea zice ca in orice spatiu intre patru pereti si un acoperis nu trebuie sa permiti sa fumeze. E incomod sa iesi afara. Lumea spune ca in multe tari europene se poate face. In Spania poti sa iesi afara iarna cand sunt 14 grade, in Portugalia la fel, in Italia la fel. Dar la noi cand sunt minus 20 de grade? Se pune problema sanatatii celor nefumatori. Cand am venit in anii '90 nu exista ventilatie, nu exista purificatoare, nu exista nimic. Venea acealasi numar de oameni, dar se putea sta. din 250 fumau 50%. Acum din 250 cred ca fumeaza 249", a declarat Mihai Ionescu la emisiunea WALL-STREET 360.

Proprietarul Club A, la randul lui nefumator, spune ca interzicerea fumatului in spatiile publice inchise va fi un intr-adevar un soc pentru orice antreprenor si fumator si ca primele luni vor aduce scaderi ale incasarilor. Chiar si asa, Mihai Ionescu crede ca "ne vom adapta".

"Cred ca ne vom adapta. Am mai trecut prin asta acum 8-10 si am vazut ca se poate. Vor mai fi clienti care vor incerca sa fumeze, chiar daca legea interzice. Daca vin autoritatile in control, si o sa vina, ne amendeaza si pe mine, si pe client. Si atunci eu trebuie sa am personal care sa supervizeze, care sa mearga printre clienti", a mai spus antreprenorul.

Citește și
PMB: Truse de prim-ajutor pentru locatarii blocurilor cu risc seismic
Setari Cookie-uri