Naveen Jain (56 ani) a fondat cinci companii in ultimii 20 de ani, ca InfoSpace, Intelius, Talent Wise, Moon Express si BlueDot, care fac miliarde de dolari. Astfel, intr-un articol din The Guardian, averea neta a antreprenorului indian este estimata la 2,2 miliarde de dolari. El a atras de curand atentia presei prin faptul ca firma sa Moon Express va fi prima companie privata care lanseaza o capsula spatiala pe Luna.

Sfatul lui Naveen Jain pentru cei care vor sa se imbogateasca

Miliardarul spune ca totul tine de mentalitatea ta: asa ca in loc sa vezi jumatatea goala sau plina a paharului, gandeste-te mai bine daca iti doresti sau nu sa umpli paharul si apoi intreaba-te cu ce vrei sa-l umpli (metaforic). Apoi, pur si simplu urmeaza-ti visurile, chiar daca nu stii prea multe despre ceea ce vrei sa faci pentru ca "treaba ta este sa-ti imaginezi ceea ce vrei sa se intample. Viseaza atat de sus incat ceilalti sa creada ca esti nebun si nu-ti fie teama sa esuezi", sustine Jain.

Astfel, in ce priveste mentalitatea sau modul de a privi lucrurile, el vine cu sfatul suprem care te transforme in miliardar, potrivit Business Insider.

"Cele mai mari probleme sunt problemele sociale, dar in acelasi timp problemele sunt cele mai mari oportunitati. Daca vrei sa obtii 1 miliard de dolari, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti o solutie pentru o problema de 10 miliarde de dolari. Nu privi problemele doar ca probleme, ci ca oportunitati de business si rezolva oricare dintre aceste probleme pentru a deveni miliardar", este sfatul lui Naveen Jain pentru cei care vor sa se imbogateasca.

Antreprenorul ofera, astfel, ca idei de business aprovizionarea cu apa potabila, gasirea unei surse de energie nepoluanta sau gasirea unei solutii pentru agricultura sau saracie. "Toate acestea sunt probleme de 100 de miliarde de dolari", conchide Naveen Jain.

Sursa foto: Tech.Co/Flickr.com