Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021, a anuntat un juriu international delegat al UE, vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei.

La prezidiu s-au aflat Steve Green – presedintele juriului European Capital of Culture (ECoC), Karel Bartak – seful departamentului de Cultura din cadrul Comisiei Europene si Corina Suteu – Ministrul Culturii din Romania. Orasul desemnat castigator va primi din partea UE si un premiu de 1,5 milioane de euro, anunta News.ro.

Ministerul Culturii a lansat, in decembrie 2014, un apel oraselor din Romania care vor sa candideze la titlul de Capitala Europeana a Culturii (CEaC) pentru anul 2021. Un juriu de experti a evaluat 14 candidaturi, iar orasele ramase in competitie au fost anuntate in decembrie 2015 - Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Baia Mare.

Programul a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana, in 1985. Anul acesta, localitatile San Sebastian (Spania) si Wroclaw (Polonia) sunt detinatoarele titlului.

Sibiu a fost Capitala Europeana a Culturii in 2007. In 2021, vor fi trei Capitale Europene ale Culturii: una din tarile candidate la UE (Serbia si Muntenegru), una din Grecia si una din Romania.

PIB-ul Romaniei a crescut in...
Citeste si: Economia a incetinit in 2018, sub estimarea Guvernului!


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Reactie a Comisiei Europene in cazul Laurei Codruta Kovesi