Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat intr-o conferinta de presa, la Timisoara, ca sprijina candidatura municipiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 si va face lobby pentru ca dosarul de candidatura al orasului sa fie de nerefuzat.
"Obiectivul pentru mine, personal, ca si pentru prietenii mei din Timisoara, fie ca ii servesc pe timisoreni la primarie, fie la Bucuresti in Parlament, interesul nostru este de a promova o cascada de proiecte in urmatorii ani pentru a face de nerefuzat candidatura orasului la statutul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Sigur, puteti banui ca lobby-ul conteaza foarte mult, dar elementul, piatra de temelie, dosarul de candidatura trebuie sa arate nu numai ca orasul e splendid ca sit, ci si ca este unic in Europa. Dumneavoastra stiti mai bine care sunt institutiile Timisoarei, e vorba si de institutiile de cultura, de muzeele din Timisoara (...)", a declarat Barbu, citat de Mediafax.

Intrebat daca la fel promite lobby si in alte orase din Romania, candidate la statutul de Capitala Culturala Europeana, Daniel Barbu a dat asigurari ca nu a facut un astfel de angajament in orasele contracandidate.

"Va promit ca nu am facut niciun alt angajament in alta parte. Aici e o masinarie care merge inainte. De aceea nu cred ca aveam de ce sa fiu echivoc, cu tot respectul pentru alte orase din Romania", a spus el.

Municipiul Timisoara a intrat oficial, in 20 decembrie 2012, in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, anuntul fiind facut de primarul Nicolae Robu, care a subliniat importanta zilei de 20 decembrie, data la care, in urma cu 23 de ani, Timisoara se declara primul oras liber de comunism.

Potrivit calendarului, in anul 2015, Romania anunta orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii si depune dosarele de candidaturi, iar in 2017 va fi desemnat orasul castigator din Romania si cel din Grecia, care vor purta acest titlu timp de un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri