Conceptiile tale despre bani iti pot influenta situatia financiara. Cei mai bogati oameni din lume au conceptiile lor aparte despre afaceri, investitii si succes. Vezi in continuare care este viziunea lui Waren Buffett asupra lumii afacerilor, descrisa prin 15 citate, potrivit MarketWatch.

Despre frica si lacomie

“Doua boli super contagioase, frica si lacomia, vor aparea intotdeauna in comunitatea de investitii. Calendarul acestor epidemii va fi imprevizibil.. Pur si simplu ne este frica atunci cand ceilalti sunt lacomi si suntem lacomi numai cand celorlalti le este frica.”

Despre rabdare

“Indiferent de cat de mare este talentul sau sunt eforturile, unele lucruri au nevoie de timp. Nu poti face un copil intr-o luna lasand noua femei insarcinate.”

“Nu ma uit sa sar peste bare de 7 metri: ma uit in jur la o bara peste care pot trece peste.”

Despre concentrarea asupra lucrurilor pe care le stii

“Riscul cand nu stii ce faci.”

Citeste si:
Ce inseamna promovarea bursei pentru micii investitori din piata?
Brokerii si bancherii au...

“Diversificarea este o protectie impotriva ingnorantei.”

“Sa nu investesti niciodata intr-un business pe care nu-l intelegi.”

“Ceea ce conteaza pentru majoritatea oamenilor in investitii nu este cat de mult stiu, ci mai degraba cat de realist ei definesc ceea ce nu stiu.”

Despre inteligenta si succes

“Nu trebuie sa fii specialist in rachete. Investitia nu este un joc in care tipul cu un IQ de 160 bate tipul cu un IQ de 130.”

Citeste si:
NEPI va construi proiecte rezidentiale in 5 orase din Romania
NEPI Rockcastle va construi...

“Nu este necesar sa faci lucruri extraordinare ca sa ai rezultate extraordinare. (…) Prin investitii periodice intr-un fond de index, investitorul nestiutor poate depasi chiar majoritatea profesionistilor din domeniul investitiilor.”

Despre efectul de turma

"Majoritatea oamenilor sunt interesati de actiuni atunci cand toti ceilalti sunt. Timpul pentru a fi interesat este atunci cand nimeni nu este. Nu poti cumpara ce este popular si sa faci asta bine.”

Despre pierderea banilor

“Regula nr. 1 este sa nu pierzi niciodata bani. Regula nr. 2 este sa nu uiti niciodata regula nr. 1.”

“Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci daca te afli intr-o groapa este sa te opresti din sapat.”

Citeste si:
Nokian a inaugurat o noua fabrica. Va produce 4 MIL. anvelope anual
Nokian a inaugurat o noua...

Despre obiceiuri bune

“Nu economisi ce a ramas dupa cheltuieli, ci cheltuieste ce a ramas dupa ce ai economisit.”

Despre aur

“Voi spune asta despre aur. Daca iei tot aurul din lume, va fi aproximativ un cub de 20 de metri pe o parte. Acum, acel cub de aur ar valora, la preturile de astazi, aproximativ 7 trilioane de dolari - asta fiind probabil o treime din valoarea tuturor actiunilor din SUA. Pentru 7 trilioane de dolari, ai putea avea toate terenurile agricole din SUA, ai putea avea in jur de 7 companii Exxon Mobil Corporations si plus un trilion de dolari. Daca mi-ai oferi sa aleg sa ma uit la un cub de aur toata ziua, spune-mi ca sunt nebun, dar eu voi alege terenurile agricole si Exxon Mobil Corporations.

Mai multe despre Warren Buffett poti afla din articolul "Doua carti clasice despre viata celor mai cunoscuti oameni de succes din lume" publicat de wall-street.ro recent.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum arata noul showroom Bentley din Bucuresti