Targul International Gaudeamus

Weekendul acesta putem merge la cea de-a 24-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, care a inceput inca de miercuri. Targul are loc in Pavilionul Central Romexpo si vine cu peste 800 de evenimente culturale, standuri, autori si foarte multe carti. Invitatul de onoare al acestei editii este Uniunea Europeana.

Targul se poate vizita intre orele 10:00 si 20:00, iar biletele de intrare costa 5 lei pe zi sau 10 lei abonamentele. Gasesti mai multe informatii aici.

HipTrip Travel Film Festival

Tot in acest weekend are loc cea de-a patra editie a singurului festival dedicat filmelor de calatorie, HipTrip Travel Film Festival, ce se desfasoara la Cinema Eforie si Union. In cadrul festivalului vor rula peste 15 filme despre travelling, din toate colturile lumii, majoritatea in premiera in Romania, care te vor face sa iti iei bagajele si sa pleci la hoinarit.

Preturile biletelor sunt de 15 lei pentru gala de deschidere/inchidere, 13 pentru restul filmelor din festival, dar gasiti si abonamente la preturile de 50 lei (5 bilete) si 75 lei full pass. Detalii despre event, aici.

Peste 60 de blocuri din...
Citeste si: Avarie RADET: Zeci de blocuri din Capitala, fara apa calda si caldura

ImPuls - Festivalului International al Teatrului Contemporan de Animatie

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animatie din Romania, a inceput inca de saptamana trecuta si tine pana pe pe 27 noiembrie, asa ca daca nu stii ce sa faci weekedul acesta si esti pasionat de teatru de animatie, ImPuls este o alegere buna.

Vei vedea 32 de spectacole din China, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia si Romania, dar vei putea participa si la conferinte, lansari de carte, vizionari de filme, intalniri intre creatorii si consumatorii de teatru si altele. Gasesti programul aici.

Festivalul de muzica veche Bucuresti

Pasionatii de muzica veche, iar aici ne referim la muzica medievala, renascentista, baroca si bizantina, au program in acest weekend. Muzeul National al Romaniei gazduieste inca de pe 13 noiembrie cea de-a douasprezecea editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti, care se desfasoara pana pe 28 noiembrie. Gasiti aici informatii despre spectacole si pretul biletelor.

Daca niciuna din variantele de mai sus nu iti surad, poti oricand sa optezi pentru un concert. Iata cateva sugestii:

Vreme inchisa in noaptea de...
Citeste si: Vreme inchisa in noaptea de Revelion; ceata in Bucuresti
  • vineri, de la 22:30, concert Mircea Vintila @Hard Rock Cafe
  • sambata, de la 22:30, concert Life on Mars @Hard Rock Cafe
  • duminica, de la 20:00, concert Florin Chilian @ARCUB

Nu in cele din urma, mai multe piese de teatru au loc in acest weekend in Capitala, printre care:

  • Aprilie, dimineata @Teatru Nottara
  • UFO @Teatrul National Ion Luca Caragiale
  • Ziua in care nu se cumpara nimic @Teatru Ion Luca Caragile
  • Noi 4 @Godot Cafe-Teatru
  • Soldatul de ciocolata @Teatrul Odeon
  • Sluga la 5 stapani @UNATC